Lannet houdt vast aan Ethernet

Ethernet-leverancier Lannet is weer losgekoppeld van moederbedrijf Madge Networks en concentreert zich volledig op de markt voor Ethernet-producten.

"Er is natuurlijk wel een kleine groep klanten die ook Token Ring gebruikt, maar dat is niet ons voornaamste aandachtsgebied", vertelt Michiel Vermeulen, directeur Benelux van Lannet, op de eerste dag van het Internetworking Event in de RAI.
Hij beweert dat zijn bedrijf de identiteitscrisis sinds de overname door Madge te boven is gekomen. Dat bedrijf geniet voornamelijk bekendheid als producent van Token Ring-netwerkproducten en kocht Lannet om zich ook in de groeiende Ethernetmarkt te positioneren. Hierbij dreigde Lannet ondergesneeuwd te raken. De twee bedrijven opereren nu weer geheel op eigen houtje, hoewel Lannet nog steeds volledig in bezit is van Madge. "Maar de ontwikkeling, marketing, verkoop en noem het maar op, zijn strikt gescheiden. Alleen onze aandelen zijn nog bij elkaar onder de naam Madge", aldus Vermeulen.
De Nederlandse directeur verwelkomt de weder-verzelfstandiging. "Gebruikers herkennen onze naam, ondanks ruim twee jaar afwezigheid als Lannet." Over de nieuwe, eigen strategie als alleenstaand bedrijf doet hij nog geen uitspraken. "De markt verandert simpelweg te snel om voorspellingen te doen. Het belangrijkste voor ons is nu de focus op Ethernet en het benutten van onze naamsbekendheid. Maar we hebben de trend in de industrie mee; door de toename van applicaties als videoconfereren komt er steeds meer vraag naar gegarandeerde netwerkcapaciteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.