Vrijblijvendheid troef bij 2000-keurmerk

Het Millennium Platform brengt samen met branchevereniging Fenit een millennium-label uit voor hardware- en softwareleveranciers. Met dit keurmerk kunnen leveranciers aangeven dat hun producten Jaar 2000-bestendig zijn. Het Millennium Platform wil het label ook introduceren in andere sectoren.

Volgens Machiel de Rooij, woordvoerder van Fenit, gaat het hier om een vorm van zelfcertificering. "Bedrijven die zo'n label gebruiken, geven zelf aan onder welke voorwaarden hun producten millennium-gereed zijn. Zo'n omschrijving is bijvoorbeeld terug te vinden op de website van de desbetreffende onderneming." Voor deze losse opzet is gekozen toen bleek dat internationaal opererende ondernemingen niet uit de voeten konden met een landelijk geldende definitie. Omdat zij nu zelf de certificeringsvoorwaarden voor hun producten mogen vaststellen, kunnen ze wel een millennium-sticker aanvragen. Door deze complicatie liep de uitwerking van het certificeringsplan aanzienlijke vertraging op.
Wanneer een IT-leverancier wil meedoen, meldt hij zich aan bij het platform. Fenit zal samen met de deelnemers een website onderhouden waarop een overzicht van alle gecertificeerde producten staat. De Rooij benadrukt dat met deze certificering geen einde wordt gemaakt aan de aansprakelijkheidsdiscussie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.