Vobis aast op fabriek Tulip

De Duitse computerwinkelketen Vobis wil de getroebleerde PC-fabrikant Tulip overnemen. De Nederlandse computerproducent kreeg eind vorige maand uitstel van betaling en staat nu onder het bewind van de juristen Deterink, Bogaerts en Hol.

Vobis is met name geïnteresseerd in de Bossche productiefaciliteit van Tulip. Deze zou echter eigendom zijn van een dochter van de ING Bank.
Vobis-directeur Fred van Lemmen: "Toch praten we met de bewindvoerders van Tulip. Die kunnen daarover besluiten." De Duitse keten schendt met deze openbaring een afspraak met Tulip om deze onderhandelingen stil te houden totdat de PC-fabrikant, of de restanten ervan, zijn verkocht. Vobis verstrekte enige tijd terug al een deel van het overbruggingskrediet waarmee Tulip weer drie weken voort kon. Een andere kaper op de kust is de Amerikaanse PC-groothandel Ingram Micro, die vooral een oogje heeft op de fabriek in Den Bosch.
Vobis hoopt echter een voorsprong te verkrijgen door nu de verzekering te geven dat het zeker vierhonderd arbeidsplaatsen behoudt. Tulip heeft in totaal ongeveer zevenhonderd werknemers. Wat er met de overige banen en daarmee de afdeling marketing en verkoop gebeurt, is nog niet bekend. Van Lemmen zegt hier ook wel een oplossing voor te kunnen vinden. Zijn bedrijf kampt momenteel met een fors productietekort. De huidige capaciteit ligt op 1,2 miljoen computers per jaar, terwijl Vobis verwacht dit jaar twee miljoen PC's te verkopen. "We zouden al deze week willen beginnen met assembleren", zegt Van Lemmen. Hij kan echter niet vertellen hoe ver de onderhandelingen zijn gevorderd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.