BSA ondersteunt legale gebruiker

De Nederlandse tak van de BSA (Business Software Alliance) is gisteren begonnen met een actie om het legale gebruik van software binnen bedrijven te bevorderen. Dit duidt op een kentering in de campagnes van de belangengroepering die illegaal gebruik van programmatuur bestrijdt.

De nieuwe, positieve benadering van oneigenlijk software-gebruik gaat uit van de problemen die dit oplevert voor de gebruiker. Die moet het namelijk stellen zonder ondersteuning, garanties en geen toegang tot nieuwe versies van de programmatuur. Daarnaast benadrukt de BSA natuurlijk het feit dat het gebruik van software zonder officiële licentie strafbaar en immoreel is.
De wederverkoper speelt in deze campagne een belangrijke rol, als direct aanspreekpunt van gebruikers en contactpersoon van de softwarefabrikanten. Zo kan de distributeur advies bieden bij het inventariseren van licenties, zegt de BSA. Tot nog toe hebben al meer dan driehonderd wederverkopers ingetekend op het 'BSA supporter program' dat hun meer mogelijkheden moet geven om klanten op het rechte pad te brengen dan wel houden. Verder richt de nieuwe campagne zich in het bijzonder op de grafische sectoren, waaronder architecten, grafische ingenieurs en andere CAD-gebruikers (computer aided design).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.