Managed hosting door True

Nieuw platform voor intelligente communicatie

 

ICT Regie heeft de lancering van het ict innovatieplatform IIPIC voor intelligente communicatie bekend gemaakt. Dit platform moet de agenda van ict-onderzoek in Nederland gaan bepalen.

Onlangs is er het ict innovatieplatform intelligente communicatie (IIPIC) opgericht. Dit platform maakt deel uit van de ict innovatie-platforms van ICT Regie. Dit ict innovatie platform moeten de innovatieagenda van ict-onderzoek in Nederland gaan bepalen.

Het platform moet het nationale platform worden voor intelligente communicatieoplossingen, aldus de trekker van het initiatief Patrick Strating. Gestart wordt binnen de gebieden mobiliteit, veiligheid, gezondheid en entertainment/vrije tijd. Het initiatief wordt begeleid door Freeband, het nationale onderzoeksprogramma op het gebied van 4G-communicatietechnologie.

"We gaan naar een maatschappij waarin apparaten als het ware met ons meedenken. Daarvoor is adequaat gebruik van communicatienetwerken nodig en moeten zowel auto's als wegen zich bewust zijn van locale omstandigheden (weer, drukte). Intelligentie moet doordringen tot in het hart van de chip. Oplossingen dienen intuïtief te zijn en effectief, zodat de mens er alleen maar gemak van ondervindt. Deze en vele andere probleemstellingen vormen de strategische onderzoeksagenda van dit IIP", aldus Strating. Meer dan twintig partijen hebben zich inmiddels aangesloten bij dit nieuwe initiatief.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2158894). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×