Echec rond Raet bezorgt Justitie kater

Het falen van Raet om een nieuw salarissysteem voor de overheid te bouwen heeft schadelijke neveneffecten. De bouw van een nieuw personeelsinformatiesysteem voor het ministerie van Justitie is stopgezet. Dit SAP-systeem was op een haar na gevild.

Raet zou het salarissysteem IPA vervangen door het nieuwe systeem R.IPA. Het 17,5 miljoen kostend salarissysteem had op 1 februari dit jaar klaar moeten zijn, maar bleek niet goed te functioneren. Uiteindelijk stuurde minister Dijkstal van Binnenlandse Zaken Raet de laan uit. IPA blijft voorlopig gehandhaafd en Roccade maakt het 2000-bestendig.
Door dit besluit moest Justitie het project Jupiter, op enkele miljoenen begroot, in de ijskast zetten. Jupiter was het nieuwe personeelsinformatiesysteem dat gegevens moest aanleveren aan het gerenoveerde salarissysteem van Raet. Het systeem, gebaseerd op dehuman resources-module van SAP, werd speciaal ingericht conform de eisen van R.IPA. Ronald Fokkema, projectmanager Jupiter: "Wij hebben nog onderzocht of we Jupiter konden aansluiten op het oude salarissysteem. Maar de gegevensstructuren liepen te zeer uiteen, waardoor vooral het doorgeven van mutaties te ingewikkeld zou worden." Voorlopig blijft het oude personeelsinformatiesysteem Interpers gehandhaafd.
Het projectteam, bestaande uit IT-medewerkers van Justitie en personeel van CMG, was aangeslagen toen de stopzetting bekend werd gemaakt. Fokkema: "De systeemtest hadden we al achter de rug, net als de eerste functionele tests. Het systeem zou door 110 diensten in het veld, waaronder de gevangenissen, en achthonderd mensen op de personeelsafdelingen in gebruik worden genomen. Het projectteam lag zelfs voor op schema." Hij hoopt Jupiter in de loop van 1999 te kunnen voortzetten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.