ING en RUU in alliantie e-handel

Een groep bedrijven en wetenschappelijke instituten heeft gisteren de Alliantie voor Internet opgericht. De beweging dient de toekomst van Internet in Europa veilig te stellen.

Nederlandse deelnemers zijn de Universiteit Utrecht en ING. Verder bestaat de alliantie uit initiatiefnemer 3Com Europa en Cern, Siemens, Net North West, Instituto Paolo di Torino, Open Market en Telewest. De groep zal trachten de regeringen en wetgevers te mobiliseren om de obstakels voor de ontwikkeling van e-commercie in Europa weg te nemen.
Volgens vice-president Steve Rowley van 3Com zal de alliantie een methodologie ontwikkelen die de financiële kwesties gaat regelen, zoals tarieven en belastingen. Verder denkt hij aan het opzetten van een Europese infrastructuur die de toegangsproblemen die veel Europeanen ondervinden moet oplossen.
Vorig jaar nam het aantal Internet-aansluitingen in Europa toe met 60 procent. Rowley vindt dat deze groei van het Internet-verkeer een commerciële aanpak van Internet-dienstverlening vereist. Simon van Otichem van ING meent dat de Europese Internet-gebruikers service-garanties moeten krijgen, zoals snelheid, betrouwbaarheid en effectiviteit. "Alleen een orgaan als deze alliantie kan die problemen oplossen", aldus Van Otichem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.