Proface kiest voor multimedia-training

Proface Automatiseringsgroep introduceert vandaag de cursus Itil (IT Infrastructure Library) op CD-rom. De onderneming verwacht een enorme vraag naar Itil-dienstverlening als de financiële wereld bij de aanpak van het 2000-probleem de aandacht verlegt naar het beheersvraagstuk.

Directeur Nico van Donkelaar meent dat het bedrijfsleven zich bij het oplossen van het 2000-probleem teveel concentreert op de aanpassing van Cobol-regels. Naast de veranderingen in de software is ook aandacht nodig voor de implementatie en het beheer van de aangepaste programmatuur. "Als systeembeheer van een bedrijf na aanpassing van al die Cobol-regels de programmatuur foutloos oplevert, moet de onderneming dit in korte tijd implementeren. Deze aanpassingen moeten gestructureerd geschieden. De Itil-aanpak helpt organisaties bij deze processen."
Proface helpt klanten bij de implementatie van Itil en leidt hun medewerkers op voor de toepassing ervan. De cursussen waren tot nu toe alleen klassikaal. Met behulp van de Itil-cursus op CD-rom kunnen cursisten de lesstof bestuderen waar en wanneer ze willen, en hoeven ze geen tijd vrij te maken voor klassikale lessen. Met de CD-rom snijdt Proface zich op het eerste gezicht in de vingers: een aantal cursisten zal de lessen nu zelf afwerken en zich niet meer aanmelden bij Proface.
Van Donkelaar: "Vanwege genoemde ontwikkelingen verwacht ik een groei van de markt en van onze doelgroep." De trainingen zijn vooral bedoeld voor werknemers van bedrijven die al lange tijd Itil gebruiken en voor kleinere organisaties die zich niet kunnen permitteren een aantal medewerkers naar een cursus te sturen. Bij bedrijven die besluiten met Itil te starten is een docent vooralsnog onmisbaar. Voorlopig staat alleen de basiscursus op CD-rom. De opleiding voor managers houdt de traditionele vorm. "Die is bedoeld voor managers die de implementatie moeten begeleiden. Dat is niet via CD-rom te leren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.