Managed hosting door True

Baan ontslaat 20 procent personeel

Tegelijk met zijn negatieve derde kwartaalcijfers kondigt softwareleverancier Baan een reorganisatie aan waarbij het personeelsbestand met 20 procent (circa 1200 medewerkers) moet inkrimpen. Het verlies, dat twee weken geleden al werd aangekondigd, blijkt uitgekomen te zijn op 31,7 miljoen dollar.

De reorganisatie gaat vooral hard aankomen bij de door Baan aangekochte bedrijven. Dubbelfuncties in verkoop, marketing en ondersteuning worden weggesneden. Baan streeft naar een gestroomlijnde functionele organisatie, met bijvoorbeeld nog maar één verkoopafdeling die voor alle productonderdelen verantwoordelijk is.
De definitieve cijfers zijn vanmorgen bekendgemaakt, een dag later dan oorspronkelijk gepland. Dit tot ergernis van beleggers en analisten, die een vertraging als teken van amateurisme opvatten. De omzet groeide met slechts 13 procent, van 173 naar bijna 195 miljoen dollar. De omzetdaling is vooral te wijten aan licentieverkopen. Baan wijst als oorzaak het jaar 2000 en het slechte economische klimaat aan. Daardoor zouden potentiële klanten terughoudend zijn met grote investeringen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.