EU keurt overname Getronics door KPN goed

logo

De overname van Getronics door KPN mag doorgaan. Dat heeft de Europese Commissie bekend gemaakt. Volgens de commissie hebben de partijen na de overname nog genoeg concurrenten over.

KPN krijgt van de Europese Unie groen licht om Getronics te kopen. Volgens de Europese Commissie heeft de overname geen grote gevolgen voor de concurrentie in de Europese Economic Area (EEA) of in de ict-industrie.

De commissie ziet weinig overlap tussen de activiteiten van KPN en Getronics. De partijen hebben na de overname nog altijd goede concurrentie over. "Klanten hebben nog altijd een grote keus bij de keuze van een alternatieve dienstverlening voor hun ict-diensten", schrijft de Commissie in een persbericht.

KPN heeft inmiddels 30 procent van de aandelen Getronics in handen. De telecomdienstverlener zet het bod door als het 80 procent van de aandelen in handen heeft. Het telecombedrijf bracht eind juli een voorlopig bod uit van 6,25 euro per aandeel Getronics. De totale overnamesom komt daarmee op 766 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-09T10:26:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.