Netwerkmarkt maakt pas op de plaats

Bay Networks verwacht een slecht eerste half jaar. Ook Cisco en 3Com groeien waarschijnlijk dit jaar minder hard dan normaal. Een toeleverancier van de laatste twee meldt een sterke terugval in orders.

In de netwerkmarkt was een omzetgroei van 25 procent jarenlang de norm. Vorig jaar raakten al ondermeer Madge en Cabletron in moeilijkheden. Nu lijken ook 3Com en Cisco in zwaar weer te raken. Een vingerwijzing is het tegenvallende resultaat van het Amerikaanse Jabil Circuit. Dat krijgt nog maar weinig orders van zijn grootste klanten, 3Com en Cisco. Deze zijn samen goed voor 40 procent van de Jabils omzet. Jabil assembleert moederborden en andere elektronische componenten voor ondermeer netwerkproducten en PC's.
Bay Networks, na Cisco en 3Com de nummer drie in netwerkapparatuur, maakte vorige week bekend dat het het eerste kwartaal van dit jaar met tegenslag heeft te kampen. Klanten stellen hun aankoopbeslissingen uit, aldus ceo Dave House. Het uitstel zou mede te wijten zijn aan onduidelijkheid over de richting waarin de technologie zich ontwikkeld. De keuze tussen ATM of Gigabit Ethernet, of tussen conventionele routers en de nieuwe snelle laag-drie switches is te lastig.
House verwacht dat de markt de komende maanden weer kan aantrekken. Niet alleen door seizoensinvloeden (voor de zomervakantie wordt altijd meer besteld), maar ook omdat Bay nieuwe producten heeft uitgebracht. House verwacht veel van de nieuwe Baystack 350- en Accelar 1000-lijnen. Met de snelle en goedkope Accelar valt Bay de dominantie positie aan van de traditionele Cisco-router. Cisco moet in de loop van dit jaar de marges verlagen, wil het concurreren met de nieuwe typen laag-drie switches van Bay, Lannet en Cabletron.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.