Nieuwe VS exportregels voor encryptie

Het Amerikaanse ministerie van Handel vaardigt eind dit jaar nog herziene regelgeving uit voor de export van encryptietechnologie. Dit nieuwe beleid implementeert de beloftes die het Witte Huis in september al deed, aldus een woordvoerster van het ministerie.

Volgens de nieuwe regels mogen bedrijven encryptie van 56-bit vrijelijk uitvoeren, mits zij een eenmalige evaluatie door het ministerie van Handel doorstaan. Een andere 'mits' wordt gevormd door het voortbestaan van het algehele verbod op uitvoer naar zeven landen die de regering van de Verenigde Staten bestempelt als 'terroristen-naties'.
De nu nog geldende regelgeving van de Amerikaanse overheid beperkte de export van encryptietechnologie die zwaarder was dan 40-bit. Woordvoerster Sue Hofer van het ministerie van Handel zegt dat Internet-bedrijven, waaronder handelaren en sites, encryptie mogen gebruiken zonder 'achterdeur', ongeacht de kracht van de beveiliging. Tot voor kort eiste de regering van de VS nog de mogelijkheid om via een 'achterdeur', een soort reserve decodeersleutel, toegang te krijgen tot gecodeerde gegevens. Het zou hier dan alleen gaan om gevallen waarbij de nationale veiligheid in het geding is of wanneer het sterke vermoeden bestaat dat wetsovertredingen worden begaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-30T00:00:00.000Z Redactie Computable