Druk op chipmarkt doet Acer niets

De economische malaise in Zuid-Oost Azië schijnt Acer niet te deren. Ondanks de problemen met de afzet van geheugenchips zag de Taiwanese IT-fabrikant de omzet en netto-winst over het afgelopen jaar fors toenemen.

De omzet steeg met 21 procent tot ruim 2,1 miljard dollar. De winst nam nog een procent meer toe en kwam op 115 miljoen dollar. Voor het lopende boekjaar heeft Stan Shih, voorzitter van de directie, de doelstellingen flink aangescherpt. Hij denkt dat de omzet zo'n 26 procent kan toenemen, terwijl het groeipercentage van de netto winst wordt ingeschat op 47 procent.
Acer heeft wel behoorlijk last gehad van de inzakkende markt voor Dram-chips. De druk op deze markt was voor het Amerikaanse Texas Instruments aanleiding om het belang in de TI-Acer geheugenchipfabriek begin deze maand terug te verkopen aan Acer. Door overproductie waren de verliezen van deze activiteit sterk gestegen. Topman Shih heeft nu besloten de Dram-markt de rug toe te keren en wil de fabriek gaan gebruiken om maatwerkchips te produceren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.