Managed hosting door True

LCI eist miljoenen van Motorola

 

De LCI Computer Group klaagt Motorola aan wegens contractbreuk en eist daarbij tweehonderd miljoen dollar voor geleden schade. Het Nederlandse LCI kwam vorig jaar in de rode cijfers door reorganisatiekosten van 8,95 miljoen gulden, die deels te wijten zijn aan Motorola.

De firma uit Den Bosch beschuldigt Motorola van onttrekking aan zijn verplichtingen om aangekondigde producten te leveren in de Benelux-markt. Bovendien zou het Amerikaanse bedrijf enkele rechten van LCI hebben geschonden door een overeenkomst te sluiten met de Franse computeronderneming Bull. De rechter zal naar verwachting binnen twaalf maanden een uitspraak doen. Op dit moment loopt er echter ook nog een schikkingsregeling.
Het afgelopen jaar eindigde voor LCI met een verlies van 446 duizend gulden, ten opzichte van een winst van 5,3 miljoen gulden in 1996. De totale omzet steeg met 45 procent van 211 miljoen gulden naar 305 miljoen gulden. LCI verwacht voor de komende jaren een sterke groei van zowel de omzet als de winst.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/216969). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×