Ingebed Java voor licentiehouders Sun

Sun Microsystems heeft de eerste versie van zijn Embedded Java-specificatie gereed. Het bedrijf levert die op dit moment aan zijn licentiehouders. De commerciële lancering zal voor het einde van dit jaar plaatsvinden. Dit maakte de Java-leverancier bekend op de Embedded Systems-beurs in San Jose.

Versie 1.0 van Suns ingebed Java is nog niet compleet. Een aantal noodzakelijke realtime-uitbreidingen en ondersteuning voor Suns Java-netwerktechnologie genaamd Jini ontbreken nog. Deze worden opgenomen in de volgende versie, waarvan de verschijningsdatum nog niet bekend is. Niet alleen Sun ontwikkelt dergelijke uitbreidingen voor realtime-berekeningen en reacties. Ook Hewlett-Packard werkt, met steun van veertien bedrijven waaronder Microsoft, aan een eigen reeks realtime-extensies voor ingebedde Java-apparaten.
Sun belooft echter dat hardwarefabrikanten volgend jaar al gespecialiseerde Java-producten kunnen leveren die weinig geheugen en rekenkracht nodig hebben op basis van zijn ingebed Java. Suns Java virtual machine (JVM) past in 256 kilobyte geheugen en biedt ontwikkelaars de mogelijkheid alleen dié klassebibliotheken te gebruiken die nodig zijn voor hun applicatie. De eerste producten met deze Java-technologie bestaan naar verwachting uit piepers, printers, kantoor-randapparatuur, test- en meetapparatuur en netwerk-routers en switches.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-06T00:00:00.000Z Redactie Computable