AND stelt zichzelf hoge ambities

AND International, de beursgenoteerde software-uitgever van onder meer routeplanners, boekte vorig jaar een omzet van dertig miljoen gulden. Dat is een stijging van 55 procent in vergelijking met 1996.

De winst daalde daarentegen van 1,75 miljoen naar 1,46 miljoen gulden. Deze daling kwam niet geheel als verrassing, omdat AND veel geld heeft gestoken in personeelswerving en -opleiding. De onderneming telt momenteel 333 werknemers. Het bedrijf ziet de toekomst zonnig tegemoet: het denkt rond 2000 een omzet van 170 miljoen te kunnen realiseren.
AND begon in de jaren tachtig als softwarebedrijf, maar ontpopt zich de laatste jaren steeds meer als een elektronische uitgeverij van CD-roms en databanken. Meer dan de helft van de omzet is echter nog immer afkomstig van software gerelateerde dienstverlening. AND staat zowel genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs als aan de Londense startersbeurs AIM. Die laatste notering zal binnenkort worden geschrapt, omdat het er geen handel in dit aandeel zit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.