Sybase-topman naar Oracle-spinoff

Mitchell Kertzman, de flamboyante 'chairman' van Sybase, stapt over naar het Oracle-kamp. Dat is opvallend, want Sybase en Oracle zijn aartsrivalen op gebied van databasesoftware.

Kertzman was tot voor kort ceo (chief executive officer) van Sybase. Hij geeft nu ook zijn positie alschairman op om topman te worden van Network Computer (NCI). Oracle heeft een meerderheidsbelang in die onderneming. Larry Ellison trekt daar dus feitelijk aan de touwtjes.
Kertzman staat er bekend om weinig sympathie te koesteren voor Oracle-topman Ellison. Ook zag hij niets in Ellisons plannen voor de NC (Netwerk Computer) als vervanger van de PC. Ellison geloofde lange tijd dat er een gouden toekomst zou zijn weggelegd voor goedkope apparaatjes die via een netwerk alle software betrekken. NCI zou daar software voor moeten maken.
Inmiddels is het bedrijf van strategie veranderd. NCI richt zich nu op kabel- en telefoonmaatschappijen die set-top boxen voor Internet willen aanbieden. Het bedrijf, waar tweehonderd man werken, krijgt er binnenkort nieuwe aandeelhouders bij. Naar verwachting zal Oracle dan zijn meerderheidsaandeel verliezen. Kertzman begon zijn loopbaan als DJ voor een rockzender in Boston.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.