Managed hosting door True

Apple: Microsoft wou Quicktime smoren

Apple-directeur Avadis Tevanian beschuldigt Microsoft van anti-concurrerende maatregelen met het doel Apple's Quicktime multimedia-technologie te verpletteren. De softwarefirma zou zelfs gedreigd hebben de Macintosh-fabrikant te smoren in de multimediamarkt. Dit blijkt uit nieuw vrijgegeven materiaal in de antitrustzaak tegen Microsoft.

Tevanian noemde in zijn getuigenis ook andere bedrijven - Compaq, Avid Technology en True Vision - die door Microsoft onder druk zouden zijn gezet om te stoppen met de ondersteuning van Quicktime. Microsoft zou daarbij agressief de eigen, gesloten multimedia-technologie aan de man hebben gebracht. Tevanian steunt ook de beschuldigingen van het Amerikaanse ministerie van Justitie dat Microsoft dreigde te stoppen met de ondersteuning van de Mac-versie van zijn Office-software als Apple niet de Explorer-browser standaard zou meeleveren met het Macintosh-besturingssysteem.
De getuigenis van Tevanian bevat omschrijvingen van Microsofts pogingen de multimediamarkt te domineren. Tijdens een reeks bijeenkomsten tussen april 1997 en juni 1998 zou het softwarebedrijf Apple onder druk hebben gezet om de markt voor media-afspeelsoftware aan Microsoft over te laten. Apple zou dan blijven zitten met de minder lucratieve markt voor media-creatiesoftware. Verder zou Microsoft middels misleidende foutmeldingen en technische foefjes gebruikers misleiden, zodat het Windows-besturingssysteem het eigen Active Movie gebruikt in plaats van Quicktime.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.