Managed hosting door True

Data General wil alleen voort

Data General (DG) ontkent met klem de geruchten dat het gekocht zou kunnen worden door Storagetek, Sun Microsystems, Hewlett-Packard of IBM. Deze speculaties volgden op een artikel van het Amerikaanse zakenblad Business Week. DG-president Ronald Skates verklaart dat zijn bedrijf niet te koop is.

"Wij kunnen het prima alleen redden. Een dergelijke overname zou wel zin hebben voor Storagetek en Hewlett-Packard", aldus de topman. Die twee bedrijven zijn namelijk al grote klanten van Data General. Ondertussen is Storagetek weer het onderwerp van geruchten betreffende een overname door IBM. De wens van Data General om zelfstandig voort te gaan, wint krediet door de gezonde financiële resultaten van het afgelopen vierde kwartaal.
De firma zegt dat zijn Fibre-opslagproducten nu 40 procent genereren van de gehele omzet van Clariion-opslagsystemen. De overgang naar die glasvezelproducten veroorzaakte enige financiële problemen voor Data General. De Fibre-reeks moet volgend kwartaal de helft van de omzet realiseren. Verder zegt het bedrijf trouw te blijven aan Unix voor zijn servers en niet over te willen stappen naar Windows NT. Dit ondanks het feit dat tweederde van zijn verkoop nu bestaat uit NT-servers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.