Managed hosting door True

MCI Worldcom vecht om Concert-klanten

MCI Worldcom, dat sinds kort los is van de Concert-alliantie met British Telecom, probeert frame-gebruikers van dat samenwerkingsverband nu naar het eigen wereldwijde netwerk te lokken. MCI heeft "de oorlog verklaard om onze klanten te behouden", zoals de firma het uitdrukt.

Bovendien is frame relay maar het begin; tijdens een interne strategievergadering van twee weken geleden smeedden MCI Worldcom-directeuren plannen om eenzelfde aanval te ondernemen op gebruikers van Concerts ATM- (asynchronous transfer mode) en Internet-diensten. Enkele verkoopmedewerkers kregen instructies hoe de meer dan zevenhonderd multinationale klanten te winnen die ruim 40 procent van Concerts frame relay-gebruikers uitmaken.
MCI en Worldcom, die onlangs fuseerden, hebben echter hun eigen frame-netwerken nog niet geïntegreerd. Dit houdt wel enig werk in, ondermeer door het gebruik van verschillende hardwareplatformen. Het Amerikaanse Hyperstream-netwerk van MCI gebruikt apparatuur van Nortel Networks, terwijl het oude netwerk van Worldcom Internationaal draait op hardware van Ascend Communications, en in de Verenigde Staten op apparatuur van Cisco en Stratacom. Via aparte netwerk-interfaces wordt het Hyperstream-dataverkeer nu naar het internationale netwerk van Worldcom geleid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.