Managed hosting door True

Oracle Applications 10.7 niet 2000-proof

Versie 10.7 van Oracle Applications blijkt minder Millennium-proof te zijn dan dat de leverancier in advertenties doet geloven. Gebruikers van deze laatste versie hebben een brief gekregen waarin Oracle maar liefst twintig patches noemt die het pakket Jaar 2000 bestendig maken.

In vrijwel elke module zitten probleemgevallen. Zo kunnen in de personeelsmodule geen adressen met startdatum 2000 worden aangemaakt en accepteert de module Betalingen geen rekeningen die na 1 januari 2000 zijn gedateerd.
Oracle verdedigt zich door te stellen dat het normaal is dat softwareproducten via patches worden gerepareerd. Het aantal is minimaal in verhouding tot de grote hoeveelheid geschreven code. Maar een gebruiker die niet bij naam genoemd wil worden vindt het niet normaal: "We hebben de nieuwe versie aangeschaft omdat Oracle zei dat 10.7 Millennium=proof was en nu krijgen we dit." Analisten hebben ook geen goed woord over voor de handelswijze van de leverancier. "Het vertrouwen in Oracle loopt zo een flinke deuk op", aldus Jim Holincheck van Giga Information. "De vraag blijft of ze nu wel alles hebben gecontroleerd. Daarnaast zou ik wel eens willen weten wat de kreet 'Y2K compliant' voor waarde heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.