Trustworks brengt Russische encryptie

Trustworks Systems levert beveiligingssystemen op basis van Russische technologie. Het prille bedrijf denkt hiermee een antwoord te hebben op de Amerikaanse exportbeperkingen.

Het bedrijf richt zich in Europa vooral op financiële instellingen en andere multinationals. De VS kent exportrestricties op encryptie-oplossingen waarbij cryptotechnologie de grens dreigt over te gaan. Volgens Humphrey Polanen, chief executive officer van Trustworks, kunnen Europese managers daardoor niet uit een gevarieerd aanbod van beveiligingssystemen kiezen.
Trustworks Systems is begin dit jaar opgericht en komt voort uit Sun Microsystems. Begin jaren negentig kwam het in contact met het Moskouse Elvis+, één van de eerste Russische privé-ondernemingen in hardware- en softwaretechnologie. Directeur Alexander Galitsky ontwikkelde daarvoor software voor de Russische defensie en ruimtevaart. Met kapitaal van Sun richtte Galitsky Trustworks Systems op, waarbij de ingenieurs van Elvis+ mee overstapten. Galitsky is nuexecutive chairman. Het bedrijf krijgt financiële steun van de investeringsmaatschappijen Warburg Dillon Read en Brunswick Warburg, en de particuliere investeerders Esther Dyson en Craig Heimark.
Trustworks koos Amsterdam als uitvalsbasis voor Europa. Het heeft verder vestigingen in Moskou en het Amerikaanse Palo Alto. Volgens Galitsky beschikt Nederland over goede mogelijkheden voor de distributie en ondersteuning van software en bestaan er minimale beperkingen voor de export van encryptiebeveiliging.
De producten van Trustworks zijn gebaseerd op Ipsec- (IP Security), Skip- (Secure Key Internet Protocol) en CDP- (Certificate Discovery Protocol)-standaarden. Ze kennen een open architectuur, beveiligen de complete infrastructuur en regelen veilige toegang op afstand en toegang tot vpn's (virtual private networks). De stroom beveiligde data vindt plaats volgens het principe van de cryptobibliotheek, waarbij gebruikers aan beide zijden van de communicatieverbinding een gemeenschappelijk encryptie-algoritme en een in elk land toegestane sleutellengte (40-, 56- of 128-bits en hoger) kiezen en in de Trustworks-oplossing plaatsen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.