Managed hosting door True

Bug ontdekt in Microsofts Access

Een ontwikkelaar van een Amerikaanse consultancy-bedrijf heeft een bug ontdekt in het databaseprogramma MS-Access. Deze bug kan voorkomen bij elke toepassing die met drijvende komma-berekeningen werkt en daarbij decimale getallen afrondt.

De fout kwam aan het licht toen een programmeur bij het ontwikkelen van een financiële databank voor een client stuitte op afrondingsfouten bij berekeningen met dollars.
De bug komt voor in zowel de 95- als 97-versie van MS-Access. Het probleem doet zich alleen voor bij precieze berekeningen met veel cijfers achter de komma. Bovendien treedt de fout alleen op wanneer de laatste decimaal oneven is. Het consultancybedrijf heeft op de websitehttp://www.donivis.com de fout met een voorbeeld exact omschreven.
Volgen Peter Chang, president van Donivis, is het duidelijk hoe de fout tot stand komt en hoe die is te omzeilen. Niettemin beschouwt hij het als een bug. "Als je met de fout kunt omgaan wil dat niet zeggen dat je daar altijd zin in hebt", aldus Donivis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.