Managed hosting door True

Netscape levert Realnetworks met browser

Realnetworks gaat zo goed als zeker zijn videosoftware gratis meeleveren met de Internet-browser van Netscape. Dit is de nieuwste zet van Realnetworks in de groeiende strijd die het voert met Microsoft.

Door de samenwerking met Netscape bereikt het in één keer een potentieel van zeventig miljoen Netscape-gebruikers. Deze kunnen de gratis software downloaden, waarmee ze video of geluid op hun PC's kunnen afspelen. Microsoft levert eveneens een videospeler gratis mee met Internet Explorer, zijn eigen webbrowser.
De technologie van Realnetworks zorgt voor een minder schokkerige weergave van Internet-video's; deze benadert zelfs televisiekwaliteit. Bovendien zijn de lange wachttijden waarmee het ophalen van bestanden via Internet veelal gepaard gaat aanzienlijk verminderd.
Realnetworks heeft gekozen voor dezelfde strategie die Microsoft gebruikt: het weggeven van een populaire technologie. Terwijl het zijn belangrijke videosoftware weggeeft, verdient het geld met programma's die zenders gebruiken om materiaal over het web te versturen.
De samenwerking met Netscape is niet de eerste in deze strategie. Vorige maand sloot het al soortgelijke overeenkomsten met America Online, Lotus en Intel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.