Managed hosting door True

Teruggang Compaq groter dan verwacht

 

Compaq Computer blijkt met een netto inkomen van 16 miljoen dollar sterker te lijden onder de huidige PC-malaise dan aanvankelijk werd gedacht. Het bedrijf haalde in het eerste kwartaal vorig jaar nog een netto inkomen van 414 miljoen dollar.

In een officiële verklaring meldt Compaq dat de netto omzet met acht procent is gestegen naar 5,7 miljard dollar. De totale kosten zijn echter aanmerkelijk meer gestegen, wat de achteruitgang in de winst verklaart. De firma liet begin vorige maand al doorschemeren dat de resultaten voor dit kwartaal zouden tegenvallen. Analisten hadden eerst een winst van 525 miljoen dollar verwacht, maar stelden dit toen bij op 'break even'. Wat de bruto omzet betreft, schatte Compaq zelf op een bedrag van 4,8 miljard dollar uit te komen.
Voor het komende kwartaal blijft de PC-producent voorzichtig; "Het tweede kwartaal wordt een periode van heroriëntering waarin Compaq zijn positie herziet met een reeks nieuwe producten", aldus het bedrijf. Compaq sloot 1997 af met een totale jaaromzet van 24,6 miljard dollar en een winst van 2,1 miljard dollar. Het laatste kwartaal van dat jaar ging het de computerfabrikant nog voor de wind; de winst bedroeg 667 miljoen dollar op een omzet van 7,3 miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/218061). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×