Managed hosting door True

Oracle online in aparte organisatie

Oracle gaat zijn in september aangekondigde Business Online-divisie eind dit jaar onderbrengen in een aparte organisatie. Klanten kunnen via Business Online middels Internet gebruik maken van de erp-software die Oracle op een centrale locatie beheert.

Topman Larry Ellison liet op de Fall Internet World-conferentie in New York weten het bedrijfsonderdeel eigen winstverantwoordelijkheid te geven. Oracle is op zoek naar partners en kapitaal om de organisatie, waar het zelf een meerderheidsbelang in wil houden, verder op te tuigen. Binnen een aantal maanden hoopt Ellison meer details te kunnen geven.
De service komt in de VS deze maand nog beschikbaar. Nederland volgt op afstand. "Op zijn vroegst worden in Europa, en dus ook in Nederland, eind 1999 deze diensten aangeboden", aldus woordvoerster Monique Potters van Oracle Nederland. Intussen moeten de benodigde partners gezocht worden.
In het nieuwe concept betalen gebruikers als vanouds de licentiekosten van de software, maar laten het beheer van de hardware, software en het netwerk over aan Business Online, waarvoor periodiek een bedrag afgerekend wordt. "Het voordeel van deze constructie is dat klanten uitsluitend een browser en een telefoonverbinding nodig hebben om erp-software te gebruiken", aldus Ellison.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.