Managed hosting door True

Apple introduceert Mac OS versie 8.5

Tegelijk met de vrijgave van zijn positieve kwartaalcijfers, onthulde Apple gisteren de nieuwste versie van zijn besturingssysteem. Mac OS 8.5 moet een sleutelrol vervullen in zowel het behouden van huidige Macintosh-gebruikers als het lokken van nieuwe klanten voor dit platform.

"Mac OS 8, dat we uitbrachten in september 1997, heeft grofweg 40 miljoen dollar aan omzet gegenereerd. Wij verwachten zelfs meer opbrengsten van 8.5", zegt financieel directeur Fred Anderson van Apple. De topman benadrukt dat de firma de nieuwe software een stuk agressiever aan de man zal brengen dan het heeft gedaan met de voorganger. Analisten zien het verbeterde besturingssysteem als sleutel tot toekomstig succes voor Apple. "Met een gebruikersgemeenschap van ongeveer twintig miljoen Macintosh-computers heeft het bedrijf aan die markt een belangrijk doel", aldus analist Roger Kay van onderzoeksbureau IDC.
Mac OS 8.5 heeft ondermeer een opgevoerde 'vind'-functie die gebruik maakt van de Sherlock-technologie. Deze zoekmachine geeft gebruikers de mogelijkheid gelijktijdig op de eigen harde schijf, een lokaal netwerk en Internet te zoeken naar informatie. Hierbij speurt Sherlock ook in documenten en presenteert het een samenvatting van die inhoud. Het nieuwe besturingssysteem kost ongeveer 100 dollar, maar is gratis voor iMac-gebruikers en mensen die sinds 17 september een Mac hebben gekocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.