Managed hosting door True

Cisco-software weer geplaagd door fout

Cisco Systems, leverancier van netwerkapparatuur, bevestigt dat er weer een fout is opgedoken in zijn Internetworking Operating System, dat het besturingssysteem is voor zijn producten.

De firma heeft al oplossingen en opwaarderingen uitgebracht, deze zijn gratis verkrijgbaar. De nieuwe fout geeft kwaadwillenden toegang tot data die verzonden wordt door de netwerkapparaten.
Twee maanden geleden werd Cisco al geplaagd door een soortgelijke fout. De firma ontkent dat de twee problemen aan elkaar gerelateerd zouden zijn. Beide komen echter voor in oudere versies van het besturingssysteem, versie 9.1 en hoger. Vanaf IOS 11.0 komt de fout niet voor. De implicaties van deze fouten zijn fors aangezien Cisco's routers en switches verantwoordelijk zijn voor de verzending van ongeveer 70 procent van al het Internet-verkeer. De nu onthulde fout is onder laboratorium-omstandigheden ontdekt door een Cisco-gebruiker. De leverancier zegt nog geen rapporten te hebben ontvangen dat de fout heeft geleid tot aanvallen van hackers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.