Managed hosting door True

Justitie VS wil zware straf Microsoft

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een week voor de start van de rechtszaak tegen Microsoft een voorschot genomen op de overwinning. In de gebruikelijke grootspraak voorafgaand aan de procedure gaven juristen van het departement aan dat een victorie alleen niet genoeg is.

Ze streven naar een zwaardere straf voor Microsoft. Deze veroordeling moet voorkomen dat de software-fabrikant in de toekomst opnieuw illegale monopolistische praktijken start.
De juristen gaven geen details, maar analisten zeggen dat deze mogelijke maatregelen kunnen inhouden dat de overheid vooraf toestemming moet geven voor alle contracten die Microsoft sluit. Ook een opsplitsing van het bedrijf behoort tot de mogelijkheden. De zaak start op 15 oktober, maar het departement wil een uitstel tot 19 oktober. In deze zaak trachten het ministerie en twintig staten te bewijzen dat Microsoft een monopolie heeft op de markt voor besturingssystemen en dat de onderneming deze positie misbruikt om een monopolie op andere markten te verkrijgen. Een van de beoogde markten zou die van de Internet-browsers zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.