Managed hosting door True

Nieuwe pogingen tot eenheid op Internet

Open Group kondigde op de Internet World in New York aan programmatuur vrij beschikbaar te stellen om browsers te testen op comptabiliteit. Deze software test in hoeverre browsers compatibel zijn met geaccepteerde standaarden en formaten voor Internet, zoals Html 3.2, GIF- en JPG-bestanden en de Java Development Kit 1.1.

Web Standards Project, een in augustus door juristen opgerichte groep, heeft zich aangesloten bij Open Group in dit streven naar eenheid van standaarden op Internet zoals het W3C die aanbeveelt.
"De problemen waar content-aanbieders momenteel tegen aanlopen, maken het onmogelijk zuivere, 'overdraagbare' inhoud te maken", aldus Shane McCarron van Open Group. "Met stukjes platte tekst lukt het doorgaans wel, maar zodra je interessantere en complexere inhoud wilt maken, moet je je aanpassen aan elke browser waarmee je te benaderen wil zijn. Het doel is om één keer inhoud te ontwikkelen, die vervolgens op iedere browser hetzelfde te ontvangen is."
Met de aankondiging op de Internet World hoopt Open Group weer een stapje dichterbij te komen in het streven naar het 'write once, run anywhere'-principe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.