Managed hosting door True

Sun en IBM bieden Java-mediaspeler

Sun Microsystems en IBM hebben, naar eigen zeggen, een universele media-speler in Java gemaakt. De twee bedrijven hopen dat dit programma gebruikt wordt voor het ontwikkelen van diverse soorten 'streaming' mediavormen, zoals binnenstromende video-uitzendingen vanaf een netwerk.

Het is echter nog niet duidelijk hoe Sun en IBM de tweede versie van het onderliggende Java Media Framework (JMF) willen positioneren.
JMF 2.0 is niet bedoeld om softwareleveranciers als Real Networks te beconcurreren, maar juist om aan te moedigen dit Java-raamwerk voor multimedia te ondersteunen. Real Networks is één van de mediafirma's die zijn steun al heeft toegezegd. Uiteindelijk zouden gebruikers alleen het raamwerk nodig hebben om daarmee diverse mediabestandsformaten te kunnen afspelen. Willy Chiu, directeur van IBM's divisie voor Internet-mediastrategie, beweert zelfs dat deze api (application programming interface) "de laatste plug-in zal zijn die je ooit nog nodig zult hebben".
Eind dit jaar komt de bètaversie van JMF 2.0 uit, in de lente gevolgt door de marktversie. Sun en IBM onderzoeken nog mogelijkheden om het raamwerk te bundelen met webbrowsers. Het is zeer de vraag of Java-tegenstander Microsoft hieraan mee wil werken, vooral gezien diens multimedia-strijd met Real Networks.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.