Oracle levert en ondersteunt Linux

Oracle legt meer gewicht in de schaal wat betreft de ondersteuning van het freeware-besturingssysteem Linux. De databankleverancier hoopt zich hiermee beter teweer te kunnen stellen tegen softwareproducent Microsoft.

Oracle lanceerde gisteren op de Internet World-beurs in New York Linux-versies van zijn databank- en applicatieserver, maar wil zelf ook Linux gaan leveren en ondersteunen.
De vertaling van de Oracle-software naar deze Unix-variant is al in juli aangekondigd. Sindsdien hebben de meeste concurrerende databankleveranciers dit voorbeeld gevolgd. Alleen Microsoft gaat niet mee in de stormloop op Linux en biedt zijn SQL Server-databank alleen op Windows NT. Mark Jarvis, Oracle's vice-president voor marketing, beweert echter: "Microsoft staat te trillen op zijn benen van angst voor Linux." Dat is dan ook één van de voornaamste redenen dat Oracle zijn gewicht wel achter het open besturingssysteem zet. Een andere, niet onbelangrijke reden is de lucratieve markt van Internet-providers en online-dienstverleners. Linux is tot op heden vooral populair in de Internet- en academische wereld.
Oracle levert gebruikers nu niet alleen een Linux-versie van zijn databank, maar wil ook ondersteuning voor het besturingssysteem zelf bieden. Hiermee is de firma één van de eerste grote spelers in de software-industrie die deze stap zet. Bovendien is het geheel onbekend terrein voor Oracle, dat zich nooit eerder met besturingssystemen heeft bemoeid. "Uiteindelijk willen we een totaalpakket bieden voor Linux, met het OS zelf, onze databank en diverse hulpmiddelen", zegt Jarvis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-09T00:00:00.000Z Redactie Computable