Managed hosting door True

Senaat stemt Internet-belasting weg

De Amerikaanse Senaat heeft met een overweldigende meerderheid een nieuwe wet aangenomen die nieuwe Internet-belastingen voor de komende drie jaar tegenhoudt.

"De Verenigde Staten schrijven hiermee de basisregels voor de digitale economie", aldus senator Ron Wyden, die de wet steunt. Het voorstel, dat werd goedgekeurd met 96 tegen 2 stemmen, legt een moratorium van drie jaar op nieuwe belastingwetten voor Internet-toegang, data-verkeer, online-goederen en diensten.
Deze wet is soortgelijk aan een ban van drie jaar die het Huis van Afgevaardigden al heeft goedgekeurd. Beide maatregelen voorzien in de oprichting van een adviescommissie die binnen anderhalf jaar een rapport moet uitbrengen over passende belastingvormen voor Internet. Amerikaanse senatoren namen eerder deze week een serie amendementen aan voor het nu goedgekeurde voorstel. Deze aanpassingen moeten de twee initiatieven nader tot elkaar brengen. Zodra het Huis en de Senaat de verschillen in de twee versies gladgestreken hebben, tekent en bekrachtigt president Clinton het wetsvoorstel.
Een van de amendementen op de 'Tax Freedamo Act' is bedoeld om kinderen te beschermen tegen pornografie op Internet, maar stamt af van de omstreden 'Communications Decency Act' die twee jaar geleden door Amerikaanse overheidskringen rondspookte. Dit wetsvoorstel voorzag in het verbieden en bestraffen van 'onfatsoenlijk materiaal' op Internet, maar deze zeer brede omschrijving stootte voorstanders van vrije meningsuiting voor het hoofd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.