Managed hosting door True

Compaq stelt Digital Unix uit

De Digital-divisie van Compaq heeft de aanstaande versie 5.0 van Digital Unix met zes maanden uitgesteld. De nieuwe Unix-variant komt nu pas in het derde kwartaal volgend jaar uit.

Compaq wil niet een grote opwaardering van het besturingssysteem doorvoeren terwijl gebruikers nog druk bezig zijn met het millenniumprobleem, aldus de officiële verklaring voor deze vertraging.
Productmanager Donald Jenkins geeft echter toe dat er ook achterstand is bij het integreren van de Open VMS-clusteringtechnologie in de Unix-variant. Directieleden van Compaq deelden dit mee tijdens de bijeenkomst van Dec-gebruikers deze week in Los Angeles. Digital Unix 5.0 komt niet eind dit jaar uit, zoals eerder was beloofd, maar het concern levert eerst twee kleine verbeteringen voor het derde kwartaal van 1999. Tegen die tijd moet de nieuwe versie van het besturingssysteem op de markt verschijnen.
"We willen een stabiele versie op de markt hebben gedurende de overgang naar het volgende millennium. Klanten en partners lieten ons weten dat we nu geen grote opwaardering moeten lanceren", zei Jenkins. Ondertussen hamert Compaq op de levensvatbaarheid van zijn 64-bit Alpha-processor met de onthulling van ontwerpen voor de toekomstige generaties EV9 en EV10. Verder lanceert het bedrijf later deze maand nieuwe Alpha-servers om te profiteren van het uitstel van Intels 64-bit Merced-chip.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.