Meer functies in Oracle 8i-databank

Oracle geeft zijn nieuwe Oracle 8i-databank meer functionaliteit en komt eind dit jaar met een uitbreiding die applicaties distribueert over een wide-area network. Daarmee kunnen bedrijven belangrijke applicaties verspreiden over een netwerk zoals Internet zonder gevaar dat vitale data verloren gaat wanneer de verbinding wegvalt.

Verdere verbeteringen zijn een systeem voor het tijdelijk opslaan (cachen) van gegevens en een grotere schaalbaarheid wanneer de software gebruikt wordt in combinatie met een nieuwe versie van de Oracle Parallel Server. Het opslagsysteem, genaamd Cache Fusion, gebruikt speciale hoge-snelheidsverbindingen voor de uitwisseling en vergelijking van gegevens. De nieuwe functionaliteit voor de parallelle server zorgt ervoor dat data direct uitgewisseld wordt tussen de knooppunten in het netwerk. Bij het wegvallen van een verbinding naar een server kan de informatie en de applicatie meteen worden overgeheveld naar een andere server.
Andere nieuwe snufjes zijn online-herindeling van het systeem voor onderhoud van de databank en een architectuur voor sneller starten, die de hersteltijd bij systeemfouten verkort. "De ondersteuning van het Oracle 8-product voor traditionele gegevensverwerking, zoals online data processing en datapakhuizen, gebruiken we nu om ook nieuwe Internet-applicaties te ondersteunen", aldus Chuck Rozwat, vice-president servertechnologieën bij Oracle.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.