Managed hosting door True

Texas Instruments levert in

 

Texas Instruments heeft het eerste kwartaal een nettowinst gemeld van 11 miljoen dollar, of 3 cent per aandeel. Dat is ongeveer 90 procent minder dan het jaar ervoor; toen lag dat op 102 miljoen of 26 cent per aandeel.

Deze achteruitgang sluit aan bij de verwachtingen van beursanalisten. De onderneming verwacht dat de inkomsten ook in het tweede kwartaal onder druk blijven als gevolg van voorraadreducties bij PC-fabrikanten en de financiële crisis in Azië. Ook verwacht men dat de groei in de chip-markt niet boven de 5 procent zal uitstijgen.
Financieel directeur Bill Aylesworth ziet echter nog wel licht aan de horizon: "Als de voorraadreducties achter de rug zijn en de Aziatische markt weer wat gestabiliseerd is, zal 1999 een sterkere groei laten zien op het terrein van de halfgeleiders. Deze groei zal in de loop van dit jaar al inzetten." De reden dat PC-fabrikanten de voorraden verkleinen komt voort uit de huidige trend vanbuilt-to-order. Hoewel de PC-verkoop nog steeds toeneemt, is er een kleinere vraag naar computerchips.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/218317). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×