Texas Instruments levert in

Texas Instruments heeft het eerste kwartaal een nettowinst gemeld van 11 miljoen dollar, of 3 cent per aandeel. Dat is ongeveer 90 procent minder dan het jaar ervoor; toen lag dat op 102 miljoen of 26 cent per aandeel.

Deze achteruitgang sluit aan bij de verwachtingen van beursanalisten. De onderneming verwacht dat de inkomsten ook in het tweede kwartaal onder druk blijven als gevolg van voorraadreducties bij PC-fabrikanten en de financiële crisis in Azië. Ook verwacht men dat de groei in de chip-markt niet boven de 5 procent zal uitstijgen.
Financieel directeur Bill Aylesworth ziet echter nog wel licht aan de horizon: "Als de voorraadreducties achter de rug zijn en de Aziatische markt weer wat gestabiliseerd is, zal 1999 een sterkere groei laten zien op het terrein van de halfgeleiders. Deze groei zal in de loop van dit jaar al inzetten." De reden dat PC-fabrikanten de voorraden verkleinen komt voort uit de huidige trend vanbuilt-to-order. Hoewel de PC-verkoop nog steeds toeneemt, is er een kleinere vraag naar computerchips.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.