Managed hosting door True

Vision64 moet kosten c/s-net indammen

Beheer en ondersteuning van gedecentraliseerde client/server-netwerken brengen steeds meer kosten met zich mee. Niet alleen technisch, maar ook organisatorisch groeit de complexiteit rond netwerken, desktops, servers en software.

Jan de Gier, directeur van Exacomm (IT-beheer) uit Rijswijk, spreekt van een kostenexplosie. De oplossing zou liggen in een gecentraliseerd management-concept, zonder dat organisaties het gedecentraliseerde computermodel hoeven te verlaten. De Gier denkt in Frankrijk de software te hebben gevonden om de beheerkosten voor IT-infrastructuren te beheersen. Vision64 zou het gat tussen helpdesk en tools voor desktop-management kunnen dichten. Deze programmatuur is gericht op (middel)grote bedrijven die ondersteuning nodig hebben bij automatische software-distributie en beheer op afstand. Exacomm gaat nauw samenwerken met het Franse Swan.
Met deze software zijn systeemconfiguraties in een heterogene IT-omgeving te beheren. Van elk werkstation in een netwerk of op locaties op afstand houdt Vision 64 op een server de gehele software-inventaris en opgeslagen informatie bij. Telkens wanneer zo'n station in gebruik wordt genomen, controleert Vision64 automatisch de gehele inventaris en vult het deze waar nodig weer aan. Op dezelfde manier zijn nieuwe versies van applicaties en besturingssystemen ofpatches vanuit een centrale locatie te installeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.