Managed hosting door True

Netware voor kleinbedrijf met anti-virus

Novell heeft een overeenkomst gesloten met Network Associates voor het samenvoegen van diens anti-virussoftware met de kleinbedrijf-versie van het Netware-besturingssysteem. De programma's Virusscan en Netshield worden meegeleverd met versie 4.2 van Netware for Small Business, dat in het vierde kwartaal dit jaar uitkomt.

Alle gebruikers van dit Netware-pakket krijgen zes maanden lang nieuwe anti-virusdefinities voor die twee programma's. De prijs voor de totale software is echter nog niet vastgesteld, zo geeft productmanager Rick Balazs van Novell toe. Na het verlopen van de zes maanden kunnen klanten Virusscan en Netshield gewoon blijven gebruiken, zij het dan met verouderende virus-herkenning. "Tegenwoordig gaan steeds meer mensen het World Wide Web op en veel firma's centraliseren die Internet-toegang via hun bedrijfsnetwerk. Het is dan heel nuttig als je virussen kan detecteren op de server, vóórdat ze bij de clientcomputers komen."
Beveiligingsanalist Eric Hemmendinger van onderzoeksbureau Aberdeen Group onderschrijft deze opvatting. "Het meest voorkomende virusprobleem bestaat uit een macro-virus. Die bestanden komen veelal binnen via toegangspoorten, zoals email- en Internet-servers. Als je bij die punten kunt filteren, haalt het virus het nooit naar de desktop." De huidige overeenkomst tussen Novell en Network Associates voorziet alleen in het bundelen van Virusscan en Netshield bij Netware for Small Business 4.2 en hoger. Een combinatie met de volledige Netware-versie wordt niet uitgesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.