Managed hosting door True

Getronics behoudt naam na overname KPN

logo

Alle formaliteiten rond de overname van Getronics door KPN zijn afgehandeld. KPN is definitief eigenaar van de ict dienstverlener. Dat hebben beide bedrijven dinsdagochtend in een gezamenlijke verklaring naar buiten gebracht. De merknaam Getronics blijft behouden.

Het merk Getronics blijft bestaan maar het nieuwe bestuur is van plan de organisatie te rationaliseren. Erik van der Meijden, voormalig topman bij HP en tijdelijk ondergebracht bij KPN-ICT services wordt de nieuwe ceo van Getronics. Steven van Schilfgaarde blijft aan als cfo. Gary Cawthorne is verantwoordelijk voor Noord- en Zuid-Amerika, Tara Brady (UK) en Jos Schoemaker (global operations) worden aangesteld als leden van het bestuur, afhankelijk van de goedkeuring van aandeelhouders. KPN's eigen ict-diensten en corporate solutions-onderdelen zullen binnen Getronics geïntegreerd worden vanaf de tweede helft van 2008.

Maandag 15 oktober werd bekend dat KPN het overnamebod op Getronics doorzette, omdat het meer dan de beoogde 80 procent van de aandelen in handen had. Dat aantal ligt nu op 89,5 procent.

De overname van 6,25 euro per aandeel komt in totaal neer op 766 miljoen euro. KPN kan nog niets zeggen of de banen van de circa 25.000 Getronics-werknemers behouden blijven. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Merkwaarde moet je behouden, dat heeft zelfs een Infor rond Baan door. Maar er is meer: net als bij de situatie tussen KPN en SNT zal men moeten accepteren dat er niet alleen klanten zijn die alles uit beide bedrijven afnemen. Toen waren er klanten van SNT die geen KPN-klant waren en omgekeerd. Met KPN en Getronics zal dit niet anders zijn: IT en Telecom zijn en blijven typische multi-vendor omgevingen met vele mengvormen.

Bij LogicaCMG heeft men dat blijkbaar niet in de gaten, het belang van een merknaam. 'CMG' wordt er binnenkort van afgekapt. Zeer vreemd, aangezien 'CMG' met name in Nederland een sterk merk was. Er ligt wel een andere parallel met Getronics: nu Logica wordt geleid door een ex-bestuurder van BT, ligt het voor de hand dat BT en Logica op termijn samen zullen gaan. Ik voorspel een fusie tussen die twee in 2008. Mark my words....!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.