Managed hosting door True

NCR levert Teradata-databank voor NT

NCR maakt bekend dat een NT-implementatie van zijn Teradata-databank nu verkrijgbaar is voor smp-servers (symmetric multi-processor) met Intel-processoren. De langverwachte vertaling van dit NCR-product geeft de leverancier toegang tot de middenmoot en de onderkant van de markt voor datapakhuizen.

De prijzen zijn echter nagenoeg gelijk aan die voor Unix-systemen.
NCR rekent 25 duizend dollar voor een server met twee processoren en vijftigduizend dollar voor een quad-systeem (vier processoren). Desalniettemin is dit een opsteker voor Windows NT. Om dit te benadrukken was Microsoft-directeur Bill Gates aanwezig tijdens NCR's gebruikersbijeenkomst in San Diego, waar de NT-versie van Teradata is gepresenteerd. De databank komt allereerst uit op niet-geclusterde servers van ondermeer NCR. De fabrikant zegt tegen het midden van volgend jaar zijn Bynet-interconnect voor het verbinden van meerdere smp-machines gereed te hebben voor computers met Intel-processoren en Windows NT.
Voor de onderkant van de markt heeft NCR Teradata nauw geïntegreerd met Microsofts SQL Server, zodat het andere softwareproducten van die firma kan gebruiken. Hieronder bevinden zich Site Server, Internet Information Server en andere componenten van Back Office. NCR ontkent dat het Teradata ondermijnt door die koppeling met Microsofts SQL-databank en benadrukt dat het product bijna identiek is aan de Unix-versies. Met deze stap in de meer open omgeving van NT wil NCR het opnemen tegen databankleveranciers als Oracle en Red Brick Systems.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.