Managed hosting door True

Sun koopt toegang-op-afstand

Sun Microsystems koopt voor een niet onthuld bedrag I-Planet, producent van software voor netwerktoegang-op-afstand. De nieuwe dochteronderneming vormt de hoeksteen van Suns strategie voor die markt en fuseert dan ook met Sun Net, dat Internet-gebruikers en -aanbieders beveiligde toegang tot bedrijfsapplicaties moet geven.

Dit netwerk-initiatief dient als aanvulling voor het op Java gebaseerde Jini-project, dat diverse apparaten en diensten eenvoudige en universele netwerktoegang biedt. Op de lange termijn moeten deze twee technologieën fuseren. Sun Net wordt op dit moment gebruikt door achtduizend Sun-verkopers, die via het World Wide Web toegang hebben tot informatie, applicaties en diensten vanaf elk soort Internet-apparaat. Sun zegt dankzij deze dienst al vijftien miljoen dollar per jaar te hebben bespaard. De dienst komt in het eerste kwartaal van 1999 uit voor commercieel gebruik.
"Dit alles draagt bij tot de realisatie van het idee van een persoonlijkewebtop", zegt directeur Stuart Wells van Suns divisie voor netwerksoftware. "De webtop is in onze visie zelf aanwezig zijn op Internet, waar je voicemail, email, agenda, gegevens en applicaties zich bevinden. Je kan dan vanaf elke plek en elk apparaat toegang krijgen tot die informatie en diensten. De overname van I-Planet draagt bij aan de totstandkoming van dat idee", aldus Wells.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.