Managed hosting door True

Sun laat Microjava vallen

Sun Microelectronics laat de Microjava-processor vallen na net één generatie van die chip met ingebakken Java te hebben ontwikkeld. De firma geeft hiermee in wezen toe dat de markt voor netwerkcomputers zich niet heeft ontwikkeld zoals ze verwachtte.

Zes partners van Sun zullen nu hun eigen Java-chips ontwikkelen, produceren en verkopen.
Deze firma's volgen daarbij wel het Picojava-ontwerp van Sun, dat het zegt te blijven verbeteren. De Microelectronics-divisie van Sun werkt nu aan het ontwerp van de volgende generatie, Picojava 3. Eén van de zes partners demonstreert naar verwachting zijn Java-chip op de Comdex-beurs in Las Vegas. De eerste en tevens laatste Java-processor van Sun zelf, de Microjava 701, wordt vanaf deze week getest en komt dit jaar nog uit. De fabrikant verwacht zelf dat deze chip voornamelijk gebruikt zal worden voor hardwareprototypes en software-ontwikkeling.
Sun zegt dat het niet tegemoet kon komen aan de zeer specifieke en verschillende eisen van zijn partners, die Java-chips willen gebruiken in een reeks ingebedde apparaten met een laag stroomverbruik. Microjava is oorspronkelijk ontworpen voor netwerkcomputers en daardoor bijvoorbeeld al fysiek te omvangrijk voor ingebedde toepassingen, aldus Sun. De firma werkt nu aan een specificatie voor een tweede Javachip-architectuur, Ultrajava genaamd, die speciaal ontwikkeld wordt voor multimedia-toepassingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.