Managed hosting door True

Sun neemt het op voor Bristol

Softwarefirma Bristol Technology heeft in Sun Microsystems een bondgenoot gevonden in zijn juridische strijd tegen Microsoft. Bristol produceert software waarmee Windows-applicaties zijn te gebruiken op Unix-besturingssystemen en beschuldigt Microsoft van het onterecht geheim houden van NT-broncode.

De twee bedrijven hadden hierover al sinds 1994 een overeenkomst.
Sun steunt Bristol nu in zijn aanklacht dat Microsoft daarmee anti-trust wetten schendt. De aangeklaagde firma wees deze beschuldiging van de hand als zijnde gewoon een contractgeschil, ondermeer doordat Bristol geen concurrent zou zijn. Brian Croll, marketingdirecteur van Suns Solaris-divisie, heeft echter officieel verklaard dat het Wind/U-product van Bristol wel concurreert met Windows. "Wind/U maakt een hogere graad van concurrentie mogelijke tussen Solaris en NT door de beschikbare applicaties voor onze Unix-variant uit te breiden met die voor Windows NT. Dat verkleint het aanvankelijke voordeel dat NT biedt in relatie tot Solaris", aldus de topman.
Bristol zegt zijn toekomstplannen te hebben gebaseerd op de eens goede relatie met Microsoft. De firma hoopt dat de steun van Sun ertoe leidt dat de rechtbank deze zaak ziet als een antitrust-kwestie. Ter genoegdoening eist Bristol vergoeding van nog ongespecificeerde financiële schade. Daarnaast wil het bedrijf een gerechtelijk bevel dat Microsoft gebiedt de broncode voor Windows NT aan Bristol te openbaren. Dit zou dan ook moeten gelden voor toekomstige versies van het besturingssysteem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.