Managed hosting door True

Netscape en HP jagen op providers

Netscape heeft Hewlett-Packard (HP) aangetrokken om samen Internet-aanbieders en telecombedrijven Internet-diensten met garantieniveaus te bieden.

Netscape meent dat het tekort aan geschoolde automatiseerders ertoe leidt dat meer en meer bedrijven zich richten tot dienstverleners voor het uitbesteden van bijvoorbeeld email-systemen en intranetbeheer.
Hierdoor zullen aanbieders en telco's zich sterker concentreren op het bieden van diensten dan op het verschaffen van Internet-toegang. "Het chaotische karakter van Internet is niet meer één van de charmes. Bedrijven zijn in toenemende mate afhankelijk van het wereldwijde netwerk. Leveranciers moeten zich realiseren dat het niet meer acceptabel is om even plat te liggen of niet beschikbaar te zijn", aldus Netscape-president Jim Barksdale op een bijeenkomst in Parijs.
"Het is makkelijker en efficiënter om het uit te besteden, vergelijkbaar met nutsmiddelen als elektriciteit: één instelling zorgt ervoor dat alle klanten voorzien zijn." Hierbij voorzien Netscape en HP de noodzaak voor Internet-dienstverleners om gegarandeerde dienstenniveau's, inclusief voorrangsprivileges, te bieden. Analisten menen ook dat de markt voor het huisvesten van Internet-diensten op het punt staat te exploderen. Deze sector genereert tegen 2002 een omzet van naar schatting 4,5 miljard dollar in Europa en 10,5 miljard dollar in de Verenigde Staten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.