Nieuw domeinbeheervoorstel ingediend

Het nieuwe voorstel voor de overdracht van het beheer van Internet-domeinnamen is vrijdag uitgebracht. Dit plan voorziet in de oprichting van een nieuwe beheerder, de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann). Dit voorstel volgt op het verstrijken van de deadline voor de overdracht van het domeinnaambeheer vorige week woensdag.

De inrichting van deze organisatie, die naar het zich laat aanzien wel een winstoogmerk zal hebben, lijkt verdacht veel op de in september vrijgegeven vijfde schets van de Internet Assigned Numbers Authority (Iana). Deze instelling is tot op heden verantwoordelijk voor het beheer van domeinnamen en heeft ook meegewerkt aan het nieuwe voorstel. Ondertussen heeft de Amerikaanse regering nog twee voorstellen ontvangen: één van de Boston Working Group (BWG) en één van de particulier Ronda Heuben. Alle voorstellen worden gepubliceerd op de site van de overheidsinstantie National Telecommunications and Information Agency (http://www.ntia.doc.gov/ntiahome/domainname/domainname.htm).
Het voorstel van Iana noemt ook namen van potentiële raadsleden voor de Icann, een essentieel punt dat tot op heden ontbrak. De voorgestelde raadskandidaten vertegenwoordigen een geografisch bereik van Noord- tot Zuid-Amerika, Europa en Azië. Het is echter nog de vraag of deze mensen ook variëren wat betreft meningen en achtergrond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.