Managed hosting door True

Geen toploon voor steenrijke Gates

volgens het tijdschrift Forbes de rijkste mens ter wereld - verdient bij Microsoft minder dan chief operating officer Robert Herbold.

Gates kreeg in het boekjaar 1997, dat eind juni werd beëindigd, 542.297 dollar op zijn rekening bijgeschreven. Het bedrag bestond uit een salaris van 368.874 dollar en een bonus van 173.423. Een jaar eerder verdiende Gates inclusief premies nog 591.352 dollar. Robert Herbold ontving in het boekjaar 1997 1,1 miljard dollar. Het jaar daarvoor kreeg hij 1,2 miljoen dollar, waarmee hij ook toen de Microsoft-werknemer was met het hoogste salaris.
Dit neemt niet weg dat Gates op dit moment met een straatlengte voorsprong de allerrijkste Amerikaan is. Zijn vermogen, inclusief een belang van 20,8 procent in Microsoft, heeft een waarde van 58,40 miljard dollar. Nummer twee op de lijst Warren Edward Buffett (van investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway) is 'slechts' goed voor 29,40 miljard. In de top vijf van Forbes' lijst van de vierhonderd welvarendste Amerikanen staan nog drie andere IT-topmannen: Paul Allen (Microsoft, 22 miljard), Michael Dell (Dell Computer, dertien miljard) en Steven Ballmer (nummer 5, Microsoft, twaalf miljard).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.