Managed hosting door True

HP brengt 'betrouwbare' NT-servers

Onder druk van zijn klanten introduceert Hewlett-Packard een aantal servers gebaseerd op Windows NT. Dankzij zijn Unix-ervaring is HP erin geslaagd de servers via clustering behoorlijk betrouwbaar te maken. Het bedrijf garandeert een beschikbaarheid van 99,9 procent.

De opmars van Windows NT lijkt onstuitbaar. In mei maakte ICL bekend samen met Microsoft applicaties te gaan ontwikkelen op basis van Windows NT. Nu introduceert HP servers gebaseerd op dit besturingssysteem. Zowel ICL als HP volgen hiermee een tweesporenbeleid, want zij blijven trouw aan Unix, maar pikken tegelijkertijd een graantje mee van de NT-markt.
HP benadrukt dat de nieuwe serverlijn een aanvulling vormt op de Unix-systemen, die een nog hogere betrouwbaarheid garanderen. Cathy FitzGerald, hoofd wereldwijde marketing van HP's netwerken: "Steeds meer bedrijven opereren via vestigingen over de hele wereld. Door het tijdverschil moeten systemen altijd beschikbaar zijn."
Tijdens de afgelopen WK voetbal leverde HP de hardware van het netwerk voor de informatievoorziening. Mark Maby,mission critical program manager bij HP, noemt de opbouw van dat netwerk illustratief voor HP's aanpak. "Het bestond uit een flink aantal Unix-servers en ook Windows NT servers. Die benadering blijven we hanteren, want Unix is veel krachtiger dan NT. Er zijn echter ook applicaties die makkelijk op NT kunnen draaien, omdat ze niet zulke hoge eisen stellen en het geen ramp is als er een keer iets mis gaat."
HP's netserver-familie bestaat uit twee lijnen, gebaseerd op Intel processoren. De L-serie is bedoeld als server voor bedrijfsapplicaties, werkgroep- of afdelingsserver. De E-serie is ontworpen als server voor netwerken van kleine en middelgrote organisaties. De servers zijn voorzien van de HP's beheersoftware. Bij benchmarking met een SAP R/3T applicatie op vier Intel Pentium II Xeon-processoren en een Oracle database boekte de server een recordresultaat.
Critici van NT wijzen op de gebrekkige robuustheid en de slechte schaalbaarheid. Fabio Falzea,strategic relation manager Microsoft Italië: "Die kritiek is niet terecht, want NT heeft zich in de praktijk ruimschoots bewezen. Wij werken met HP hard aan verbetering van de schaalbaarheid. Daarom heeft HP nu ook toegang tot de broncode van NT", aldus Falzea.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.