Managed hosting door True

Intel ontwikkelt samen met Kodak

Intel onthulde gisteren dat het samen met Kodak een standaardplatform ontwikkelt voor de productie van digitale camera's. De twee firma's willen hiermee de prijzen van hardware omlaag brengen en de consumentenacceptatie van digitale fotografie versnellen.

Intel-president Craig Barett geeft toe dat de achterliggende gedachte is dat dit leidt tot een grotere vraag naar de eigen producten.
De topman verklaarde dat het productieplatform voor digitale camera's in licentie zal worden gegeven aan andere partijen. Barett ging echter niet in op bedragen en eventuele voorwaarden. De toekomstige opbrengsten worden verdeeld tussen Intel en Kodak. De twee investeren de komende drie jaar 150 miljoen dollar in de reclame en promotie van hun gezamenlijke platform. Analist Roan Glaz van onderzoeksbureau IDC ziet dit als een logische stap voor Intel, dat in de PC-markt flink onder druk staat.
Intel heeft ook een fors, maar niet-gespecificeerd, bedrag gestopt in de Qualex-laboratoria van Kodak, die de nieuwe Picture CD aan consumenten moeten bieden. Dit product bestaat uit een CD-rom waarop zowel de foto's van de klant als software voor het bekijken en bewerken van die beelden staan. Picture CD wordt nu in de Verenigde Staten getest. De eerste versie werkt alleen met analoge fototoestellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.