Managed hosting door True

Intel en Netscape investeren in Linux

Linux-distributeur Red Hat Software bevestigt de geruchten dat Intel, Netscape en de investeringsmaatschappijen Graylock en Benchmark Partners minderheidsaandelen hebben genomen in de firma.

Het bedrag dat gemoeid is met deze investeringen blijft onbekend. De Linux-leverancier zet nu een divisie op voor Enterprise Computing die het freeware besturingssysteem moet positioneren voor bedrijfsbrede applicaties.
Softwarefirma Netscape steunt Red Hat al enige tijd en heeft reeds toegezegd zijn serversoftware te vertalen naar de gratis Unix-variant. Nieuwkomer in het Linux-kamp is chipfabrikant Intel. Analisten speculeren dat dit een voorbode is van een scheiding in de Wintel-alliantie (Microsofts Windows en Intel). De algemene interpretatie is echter dat de processorproducent enigszins verlaat erkenning uit voor de miljoenen PC's die de x86-versie van Linux draaien.
Red Hat-president Bob Young houdt er weer een andere mening op na. Hij zegt dat Intel en Netscape blij zijn dat ze door Red Hat zijn gekozen als partner. "Ik wil niet teveel van ze afnemen, maar wij hebben een korte lijst van geschikte partners gemaakt en daaruit onze keuze gemaakt", beweert de directeur. "We zijn nogal Machiavellistisch daarover, ja." Young benadrukt dat het hier niet om het geld gaat, maar om de reputatie. Wat dat betreft zijn Intel en Netscape geen slechte namen om mee samen te werken, zo oordelen analisten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.