Managed hosting door True

IBM onthult nieuw San Francisco

IBM toonde gisteren de nieuwe, derde versie van San Fransisco (SF), zijn serie voorgebouwde softwarecomponenten voor het ontwikkelen van applicaties op Java-basis. De fabrikant roemt de grotere ontwikkelsnelheid en het verhoogde prestatieniveau.

De aangekondigde versie 1.3 bevat een nieuw raamwerk waarmee ontwikkelaars financiële applicaties voor kopers en verkopers kunnen maken. Die programmatuur maakt het mogelijk transacties in meerdere valuta te bekijken. Dat is essentieel voor applicaties die de Euro ondersteunen, aldus IBM. Het SF-raamwerk omvat ongeveer achthonderd Java-componenten die als algemene bedrijfsobjecten het fundament vormen voor de ontwikkeling van zakelijke applicaties. Dit raamwerk draagt ondermeer de 'foundation for distributed applications', 'common business objects', een grafische gebruikers-interface en kerntoepassingen in zich.
"Dat is in totaal bijna 750 duizend regels code die ontwikkelaars niet hoeven te schrijven omdat wij dat al voor hun hebben gedaan", zegt algemeen directeur John Swainson van IBM's softwaregroep voor applicatie- en integratie-middleware. Hij hamert erop dat San Francisco een groot onderdeel is van IBM's applicatieraamwerk voor elektronisch zaken doen. Middels deze architectuur moeten firma's elektronische commercie kunnen bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.